0

color is wrong on initial startup from rvpush

Hello, there is following pipeline:

1. i generate playblast from XSI to *.avi with Logarithm codec

2. then run rvpush py-exec with execution of my rv-playblast-handler

3. on first launch rv-playblast-handler loads playblast, on sequential runs it reloads global frames for that playblast

 

So, my problem is in color conversion for sources, loaded on initial rv startup, it says it is MainMenu->Color->sRGB but its dark and i have to change it to MainMenu->Color->No Conversion for each source in sequence.

On sequential runs or sequence reloading - there is no problems with color, it says it is sRGB and it looks ok.

 

I'm not familiar with color conversion, so i may not understand the actual problem, any help will be appreciated.

댓글 4개

  • 0
    Avatar
    Jon Morley

    Hi Konstantin,

    Thank you for the write up. This is the kind of issue that is really best if you can share both session files and media. If that is a possibility could you please:

    1) Save the session state after your first RVPUSH (and without manually making any changes to the settings)

    2) Then load the next RVPUSH and save that session separately

    3) Please send us those session files along with the sample media generated in the process

    If you would rather do this in a private ticket please feel free to start one of those as well.

    Thanks,
    Jon

  • 0
    Avatar
    Konstantin Maslyuk

    Visual difference:

  • 0
    Avatar
    Konstantin Maslyuk

    Thank you for your reply.

    Here is set of files you had asked for, sessions have too few differences : ^(

  • 0
    Avatar
    Alan Trombla

     

     

    Hi Konstantin,

    This is a timing problem.  The issue is that, when RV starts, the commands in the -eval arg (which rvpush uses to pass commands to the RV process it is starting) are executed at a time prior to the creation of the DisplayColor node(s).  That node is the one that holds the "View" color setting, so the display color cannot be configured at that time.   If you can work out how to make sure the rvpush always talks to a running RV, instead of creating one, that would avoid the problem.   We will investigate and see what we can suggest.

    Thanks,

    Alan

댓글을 남기려면 로그인하세요.