0

rvio_hw licence issues

Hello.

I am logged into

https://giantanimation.shotgunstudio.com

and can play versions fine.

However I am writing a plugin for RV and calling rvio_hw.exe

from a python script, like so

winCmd = ("rvio_hw.exe \""+ pathToRvSession + "\" -outsrgb -o \"" + pathToMov+"\"")

 

def run_win_cmd(cmd):
    print cmd
    result = []
    process = subprocess.Popen(cmd,shell=True,stdout=subprocess.PIPE,stderr=subprocess.PIPE)
    for line in process.stdout:
               result.append(line)
    errcode = process.returncode

    for line in result:
               print(line)
    if errcode is not None:
              raise Exception('cmd %s failed, see above for details', cmd)

 

it works fine sometimes, but fails to create the .mov sometimes.

I dont get anything from the rv console in the way of errors.

If I try to run the command from the cmds terminal like so

C:\Program Files\Shotgun\RV-7.3.0\bin>rvio_hw.exe "C:/temp/testWriteSession_v001.rv" -o "C:/temp/testWriteSession_v001.mp4"

I get the following error

rvio_hw.exe
Version 7.3.0, built on Dec 3 2018 at 22:03:59 (HEAD=72ce26b63). (L)
Copyright (c) 2017 Autodesk, Inc. All rights reserved.
ERROR: can't get rvio or rv license

 

Should I be able to run the command from the terminal.

Should rvio_hw.exe be looking for a licence, i thought it did not look for a licence. Should it not acknowledge the fact that I am logged into (and hence have a licence from) shotgun studio?

Really frustrating that a script that ran ok, now doesnt, with no changes. Must be something in my env, have experienced before and has gone away without me understanding why.

 

Help appreciated

thanks

Conor

2件のコメント

  • 0
    Avatar
    (Michael) Kessler

    Hi Conor,

     

    I think we've answered this offline, but I wanted to answer it here just in case someone else comes along.  This is likely just  missing the call to commands.rvioSetup() before your shell-out.  That creates a temporary license in your application's environment and must be called to allow the subprocess to be licensed without a separate RVIO license.

     

    Cheers!

    -Kessler

  • 0
    Avatar
    Conor O'Meara

    Hello Kessler,

    Sorry for slow response. As I mentioned in the offline exchange I got a terabyte++ asset dump from a client.

    That worked great. I am close to finishing what I need to do. The weird thing is, I must have been radomly setting

    a conducive env, beacuse without this solution, the script would sometimes work.

    Works like a charm now, super appreciate the help again.

     

    Conor

ログインしてコメントを残してください。